Over ons

GeschiedenisGeschiedenisGeschiedenisGeschiedenisGeschiedenis

Geschiedenis

M.Ex.T. Belgium nv werd in 1993 opgericht door gedelegeerd bestuurders Lieven Goegebuer en Bart Vanhaverbeke. Om zijn doel te bereiken, nl. de toeleverancier bij uitstek te zijn van EHBO-producten en diensten naar bedrijven en instellingen toe, heeft M.Ex.T. Belgium nv systematisch zijn personeelsbestand uitgebreid en meer en meer vertegenwoordigers aangetrokken. Nu, enkele jaren later, werkt de First Medic Division van M.Ex.T. Belgium nv met een 20-tal vertegenwoordigers en een 40-tal vaste medewerkers op kantoor.

In 1994 opende M.Ex.T. Belgium nv zijn dochterbedrijf M.Ex.T. Netherlands B.V. Na het succes van het filiaal in Nederland, volgde in augustus 2003 het tweede dochterbedrijf, M.Ex.T. Germany GmbH.
 
Deze firma’s werken op dezelfde wijze als M.Ex.T. Belgium nv en stonden oorspronkelijk onder rechtstreekse controle van M.Ex.T. Belgium nv. Ze genoten een grote zelfstandigheid.
Omdat deze firma’s bleven groeien, werd het noodzakelijk om een overkoepelend orgaan op te richten: M.Ex.T. Group.

De MExT Group stuurt de 3 divisionele verkoopsafdelingen en is verantwoordelijk voor alle algemene zaken: Accounting, Sales Coordination, Business & Data Management, Product Development & Procurement, Supply Chain, HR & ICT. Alle afdelingen op groepsniveau vinden hun thuisbasis in Roeselare.

Ondertussen hebben MExT Belgium, Netherlands en Germany een klantenbestand van boven de 325.000 klanten.