Over ons

First Medic Quality labelFirst Medic Quality labelFirst Medic Quality labelFirst Medic Quality labelFirst Medic Quality label

First Medic Quality label

De ‘First Medic’ productfilosofie van MExT bestaat erin dat elke werknemer zichzelf moet kunnen verzorgen in zes seconden, dit in tegenstelling tot de klassieke EHBO waar men geholpen wordt door een derde persoon. ‘Zichzelf helpen in amper zes seconden’ is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om die First Medic doelstelling waar te maken, moet ieder product handig en zuinig zijn, bruikbaar zijn met één hand (geen schaar nodig) en vooral kwaliteitsvol zijn. Een pleister moet blijven kleven. Altijd en overal.  First Medic betekent dan ook onmiddellijke tijdswinst voor u, uw medewerkers en uw bedrijf.

Producten die goedgekeurd zijn door onze kwaliteitscontroledienst en die specifiek ontwikkeld werden voor het bedrijfsleven, ontvangen het First Medic kwaliteitslogo in combinatie met de First Medic vaandel. U herkent deze producten aan onderstaande logo’s op de verpakking:
 
        
 
Alvorens een product dit logo toegewezen krijgt, moet het voldoen aan 8 specifieke voorwaarden:

1)     handig: iedereen kan zichzelf verzorgen in maximaal 6 seconden
2)     duidelijk: efficiënte verpakking met éénduidige kleurencodes
3)     bedrijfsgericht: specifiek ontwikkeld in functie van bedrijfsrisico’s
4)     veilig: vrij van nevenwerkingen van welke aard dan ook, CE normering
5)     snel: directe levering
6)     rendabel: elk product vervangt 3 klassieke materialen
7)     zuinig: lange houdbaarheid & individuele verpakkingen
8)     continue kwaliteitsbewaking: goedgekeurd door onze kwaliteitscontroledienst en met respect voor de wetgevingen terzake (EG 93/42/EEC Medische Hulpmiddelen & EG 76/768/EEC Cosmetica)


Naast het First Medic gamma biedt MExT ook een waaier aan Classic producten die door de wet verplicht zijn zoals EHBO-koffers (Codex & ARBO-wetgeving), brancards (Art. 180 ARAB) en meubilair om het EHBO-lokaal zelf uit te rusten. Tevens vallen hieronder de materialen waarvoor er vergelijkbare producten op de markt zijn en die niet specifiek ontwikkeld werden voor het bedrijfsleven. We denken hierbij aan klassieke zwachtels, kompressen, veiligheidsspelden enz. Typisch voor de Classic producten is de blauw-witte verpakking met de drie ingekleurde blokjes: